Leertrajecten

Nordwin-College-logoSamen met het Nordwin College en BEZINN worden al weer een paar jaar de opleiding voor Dier en Groen gegeven. Deze opleidingstrajecten zijn bedoeld voor mensen (18+) met een (zeer) grote afstand tot de arbeidsmarkt die een erkend diploma willen behalen.

It Wolwêzen heeft haar eigen locatie waar praktijklessen worden aangeboden in een veilige leerzame omgeving. Doordat It Wolwêzen eigen docenten heeft op het gebied van Dierhouderij, Paardenhouderij, Melkveehouderij en Groenvoorziening word bij het voltooien van deze opleiding een diploma MBO1 of MBO 2 door het Nordwin College toegekend. Hierdoor hebben jongeren weer betere kansen op de arbeidsmarkt. Tevens zijn er mogelijkheden tot het behalen van het trekker rijbewijs, melkdiploma of motorkettingzaag certificaat.logo-bezinn

Ruime ervaring met de diverse doelgroepen en leeftijdscategorieën heeft ervoor gezorgd dat It Wolwêzen ook ondersteuning kan geven bij het opbouwen van een portfolio binnen erkende EVC-trajecten voor jongeren met Wajong uitkeringen.

We hebben ook regelmatig stagiaires van diverse scholen en studierichtingen. Dit is voor de stagiaires leerzaam maar voor ons ook erg leuk en interessant. Hierdoor blijven we goed op de hoogte van behoeften en wensen van scholen en bedrijven en kunnen we hierop inspelen met arbeidstraining en activiteiten.